Kørekort

Kørekort til alm. bil:korekort

Hvornår er det muligt at starte på undervisning?

Du kan nu fra 1-1-2017 ifølge loven starte på undervisningen 3 måneder før du fylder 17 år og bør derfor ringe eller skrive til Køreskolen i god tid for at høre om de forskellige muligheder for holdstart.

Hvordan foregår teoriundervisningen?

I køreskolen afholdes teori på små eksklusive hold, hvor alle elever starter på samme niveau. Der undervises i dejligt lokale ved hjælp af topmoderne undervisningsudstyr og god gammeldags pædagogik. Resultatet udebliver da heller ikke. Jeg kan love dig, at de allerfleste består i første forsøg.

Hvordan foregår den praktiske undervisning?

Dit første møde med bilen foregår på det lukkede køretekniske anlæg i Kvistgård, hvor du i ro og mag lærer bilen at kende. De følgende lektioner vil foregå i skolevognen sammen med kørelæreren. Efter afhentning kører du en lektion eller to i lokalområdet (og måske en dag en tur til storbyen), hvorefter du afleveres hvor du nu ønsker det.

Hvordan foregår det køretekniske kursus?

Alle nye elever skal på køreteknisk kursus og her tager vi endnu en gang til Kvistgård  køretekniske anlæg og morer os her på den lukkede bane med at blive gode til at håndtere bilen i pressede situationer, herunder glatkørsel.

Hvad med prøverne?

Når du har fulgt et teorikursus og samtidigt kørt de fleste lovpligtige timer, er det tid til at gå op til teoriprøven. Denne aflægges sammen med flere andre elever på politistationen i Helsingør eller på politistationen i Hillerød. Du kan gå til teoriprøve, når du er 16 år og 11 måneder. Efter teoriprøven er bestået, er der ikke længere så langt til den praktiske prøve, der køres i skolevognen, som du jo nu kender rigtig godt. Du kan gå op til denne prøve når du er fyldt 17 år. Prøven starter og slutter på politistationen i Helsingør og heldigvis gerne med et positivt resultat.

Teoriundervisning:

Teoriundervisning afholdes normalt en gang om ugen i teorilokalet i og kan samtidigt følges af både nybegyndere og generhververe. Der går bus til døren. Et teorikursus varer 9 uger med i alt 9 undervisningsaftener, der tilsammen udgør et helt overflødighedshorn af færdselslærdom 🙂 serveret på en frisk og forståelig måde. Vi starter kl.15.45 og slutter normalt efter godt 2 timer. Efter første eller anden teoriundervisning starter vi undervisningen med kørsel på manøvrebanen. Dette foregår på Køreteknisk Anlæg i Kvistgård, som drives af Helsingør Kørelærerforening.

Teorien skal ifølge undervisningsplanen indeholde mindst 29 lektioner á min. 45 minutter, hvoraf max 4 lektioner kan læses hjemme.

I undervisningen vil du få mange muligheder for at øve dig på den kommende teoriprøve med evaluerende prøver og yderligere prøvetræning kan du få hjemme på Teoriundervisning.dk

Teorikursus varer som sagt kun 9 uger og dette giver dig mulighed for en kort, men intensiv indlæringsperiode, som har vist sig at være ideel. Føler du dig dog  stadig lidt usikker, kan du evt. fortsætte på næste hold, da teoriundervisningen er ubegrænset et år.

Praktisk undervisning:

Al undervisning i både teori og praktisk kørsel følger en nøje fastlagt plan, en såkaldt lektionsplan, der fører eleven sikkert frem gennem forløbet vekslende mellem teori og øvelseskørsel. Vi starter således stille og roligt, efter første de første teorilektioner, med kørsel på  den  lukkede manøvrebane i Kvistgård og arbejder os derfra videre på vej til kørekortet med øvelser på veje med stadig stigende sværhedsgrad. Et køreteknisk kursus indgår også i lektionsplanen. Dette afholdes ligeledes på anlægget  Kvistgård og placeres som noget af det sidste før den praktiske køreprøve.

Ifølge undervisningsplanen er minimumskravet til praktisk kørsel minimum 24 lektioner a  45 minutter og de fleste unge elever er så godt som klar til prøve, når vi når så langt. Afhentning til de praktiske timer arrangerer vi i fællesskab. Du kan evt. blive hentet på skolen, arbejdspladsen, stationen eller hvad vi nu finder ud af.

Førstehjælps kursus

Et 8-timers førstehjælps kursus med trafikrelateret førstehjælp er et lovkrav for alle førstegangs-erhververe og skal gennemføres før tilmelding til teoriprøven. Derfor sørges for, at du straks i starten af undervisningsforløbet vil blive tilbudt, at deltage på et af de mange kurser, der arrangeres i nærområdet. Er du under 20 år kan du eventuelt tage førstehjælpen på Ungdomsskolen. Bevis for gennemførelse af kurset skal medbringes og forevises Borgerservice ved tilmelding til teoriprøven.